Skattereduktion Grön teknik

Så fungerar skattereduktion för grön teknik

Från och med 1 januari 2021 kan du få skattereduktion för delar av kostnaden om du anlitar ett företag för installation av grön teknik. Det är endast arbete och material som ger rätt till avdrag. Avdraget får vara högst 15 procent för installation av solceller och 50 procent för installation av system för lagring av egenproducerad el eller installation av laddningspunkt för elfordon. Kostnader för utrustning och resor som företaget har i samband med installationen ger inte rätt till avdrag.

Skattereduktion för solceller

Du kan få som mest 50 000 kronor i skattereduktion för installation av grön teknik per år. Tänk på att du behöver ha betalat tillräckligt med skatt under året för att kunna nyttja hela skattereduktionen. Det är särskilt viktigt om du också använt rot- och rutavdrag.

Skattereduktion för grön teknik ges för installationer som är utförda och betalade tidigast 1 januari 2021. Företaget du anlitat ansöker om utbetalning när arbetet är utfört och betalat.

Solceller för privatbostäder

Det finns många fördelar med grön teknik, både för miljön och för plånboken. Läs mer om våra solcellsinstallationer för privatpersoner